Portretten schrijven

‘Wat een prachtige portretten zijn er geschilderd, van belangrijke (en dus vaak rijke) mensen. In vol ornaat afgebeeld. Een afspiegeling van hun tijd. Maar het beeld blijft plat, hoe knap de mensen ook van het doek afspatten – je weet niets van hun innerlijke leven en wie ze werkelijk zijn. Je wordt als het ware op afstand gehouden, er is geen verbinding. Dat is zo zonde, je wilt weten wat daar binnenin zit, contact maken en ze echt leren kennen!’

Jouw portret, jouw verhaal

Een portret van jou waar al jouw mogelijkheden, je passie en je energie in beeld komen. Waar je jou kunt aanraken omdat je zo dichtbij komt. Omdat je er staat met alles wie je bent en wat je doet – en waarom. Je komt gelaagd uit de verf, je drijfveren en ambities geven je reliëf en gestalte. ‘Dit ben ik’, dat laat je de wereld zien. Je staat voor een mening, je wilt wat uitdragen, mensen meenemen in wat je beroert. Laten zien wat ze aan je hebben. Jouw portret raakt mensen, het maakt contact met de wereld buiten en geeft inzicht in jou. Je bent van vlees en bloed. Mensen kunnen verbinding met je maken. Ze begrijpen jouw verhaal, ze hebben je leren kennen.
Dit allemaal doet een geschreven portret voor jou.

De gesprekkenmaker alias de portrettenschrijver

Op basis van dezelfde intentie, inzet en vaardigheden als interviewer en schrijver vertel ik jouw verhaal in de vorm van een portret. Een portret met een speciaal effect: het is anders, het raakt en daarmee verover je een plekje in de ‘hearts and minds’ van je publiek. Het is een waardevol document dat zichzelf inlijst. En zo kom je in je eigen galerie te hangen waar het optimaal tot z’n recht komt en je er uitspringt – iedereen kan het zien, iedereen kan het lezen. Dat is de kracht van een verhaal. Dat is de kracht van een geschreven portret.

Waarvoor een portret

Laat jezelf zien, laat je portret schrijven!

Contact opnemen