Life- en ouderencoach

‘Eerlijk? Niets is zo mooi en geeft zó veel voldoening als in gesprek zijn met oudere mensen. Weinig is zó wederzijds waardevol. Wat een rijkdom zit samengebald in die lange levens vol ups en downs. Wat een wijsheid krijg je gratis aangereikt. ‘Nog zoveel te leren’ denk ik vaak besmuikt. Oudere mensen zijn zó van waarde! Ze kleuren de wereld met doorleefde tinten. Zonder hen is het palet van ons leven niet compleet.’
Sigmund strip: met iemand praten

deze afbeelding is geplaatst met toestemming van striptekenaar Peter de Wit (alias Sigmund)

Life Coach

Geen therapie, geen gepsychologiseer, geen gewroet. Maar gewoon hulp zodat jij jóuw eigen, zelf gekozen en weloverwogen keuzes kunt maken om je eigen leven beter, simpeler, prettiger of hanteerbaarder te maken. Gewoon op basis van goede gesprekken waar op de juiste momenten vragen worden gesteld die openingen bieden en zicht geven op waar het bij jou werkelijk om gaat. Zo stap je de drempel over naar de wereld van zelfinzicht, je ziet je doel in de verte schitteren. Daar ligt jóuw oplossing. Alleen nog ernaar toe. Jij bepaalt de weg, jij gaat op pad. Je komt er. Je leven is weer helemaal van jou – je hebt de juiste stap gezet. Voor alle leeftijden vanaf 18 jaar.

Ouderencoach

Gewoon iemand waarmee je goed kunt praten. Die bij je op bezoek komt en jouw leven snapt. En vooral aandacht heeft. Die goed luistert, geen oordeel heeft en niet op oplossingen stuurt. Waar je je verhaal aan kwijt kunt en alles mee kunt delen. Die als een goede vriend plezier en gezamenlijkheid brengt. En daarmee een vertrouwensman kan zijn waarmee je een warme en waardevolle relatie opbouwt, vol respect en betrokkenheid. Die weet waar je het over hebt en je begrijpt. En je zo welgemeende respons krijgt. Je wisselt uit, maakt verbinding met elkaar. Vreugdevol, steunend en betekenisvol. Weg van de eenzaamheid, weg van het gevoel dat je er niet meer bij hoort en er niet meer toe doet. Je wordt weer gezien, je hart springt open – je leeft weer!

Wat is het

Het is betaalde aandacht. Ik kom op bezoek en neem rustig de tijd voor goede gesprekken. Zonder haast, zonder tijdsdruk. Ik breng aandacht, rust, steun en vertrouwelijkheid. Door vol respect een (vriendschappelijke) relatie op te bouwen. Ik kom op een vast moment wekelijks, tweewekelijks of maandelijks, afhankelijk van de behoefte. Ik ga uit van een langdurige verbintenis, het is geen therapie die na een aantal sessies eindigt.

Voor wie is het

Het is voor oudere mensen die het gevoel hebben dat ze de wereld niet meer verstaan en andersom de wereld hen niet. Senioren die door hun leeftijd, door kinderen op afstand die geen tijd hebben, door verlies van vrienden of vertrek uit de hun vertrouwde buurt, los zijn komen te staan van het leven waar ze eerder nog zo deel van uitmaakten. En daardoor eenzaam en stil zijn geworden. Zich niet meer begrepen voelen. Eenzaamheid verdort je leven. Het stroomt niet meer, er bloeit niets meer, je wordt niet meer enthousiast. Je perspectief wordt grimmiger en nog ‘alleener’. Ik doorbreek deze negatieve spiraal

Chronisch zieken

Dezelfde aandacht en werkwijze zet ik ook in bij mensen met een langdurige, chronische ziekte als bijvoorbeeld Parkinson, dementie of ALS. Die daardoor steeds meer buiten het ‘gewone’ leven komen te staan omdat de ziekte allesbepalend en overheersend is en bijna alles in dat zwarte gat verdwijnt. Dan brengen aandacht en een goed gesprek weer sprankeling en betekenis. Je kunt weer even verder, je wordt weer geprikkeld. Je wordt weer op andere kwaliteiten gezien en gehoord.
Er is weer contact met dat andere leven wat er ook nog is – je hoort erbij!

Mensen maak je zó gelukkig met aandacht en tijd om te luisteren!

Contact opnemen